Νέα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Καταχωρήθηκε από Γιώργος Σβάρνας
Αγαπητοί φίλοι,

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας σε συνεργασία με το ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ υπό την εποπτεία του Αν. Καθηγητή κ. Σ. Αλεξίου και της κ. Αν. Σαμαρά πραγματοποιεί πρόγραμμα άθλησης στο νερό ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των Θαλασσαιμικών ασθενών.

Περισσότερες πληροφορίες από τους υπευθύνους του προγράμματος στο κειμενο που ακολουθει:

Η εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης, στη θεραπευτική αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων, θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης και της ποιότητας ζωής των ατόμων. Η συστηματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του σωματικού βάρους και την αύξηση της μυϊκής μάζας στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους, την βελτίωση της ισορροπίας μειώνοντας τον κίνδυνο πτώσεων/καταγμάτων, την αύξηση της οστικής πυκνότητας– καθότι η ακινησία προκαλεί ραγδαία απώλεια οστικής μάζας, τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και γενικά τη συνολική βελτίωση στην ποιότητα ζωής του ατόμου, που επιτυγχάνεται με μείωση της κατάθλιψης, ενίσχυση του αισθήματος αυτοπεποίθησης και ανάπτυξη ευεξίας, αισιοδοξίας και αυτοεκτίμησης.

Πρόκειται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα άσκησης στο νερό σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εξειδικευμένους καθηγητές κολύμβησης σε χρόνιες παθήσεις, για όσους/ες ενδιαφέρονται να ασκηθούν στο νερό ή/και να μάθουν τα βασικά στυλ κολύμβησης. Θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης (δίπλα στο ΑΧΕΠΑ), κάθε Τρίτη και Παρασκευή 09.30-10.15 π.μ. Οι συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη ιατρική βεβαίωση συμπληρωμένη από τον θεράποντα ιατρό τους καθώς και από καρδιολόγο και δερματολόγο Απαραίτητη προϋπόθεση η ενδυμασία με μαγιώ (αθλητικό για τους άνδρες και ολόσωμο για τις γυναίκες), σκουφάκι και παντόφλες. Επίσης μπουρνούζι ή πετσέτα και προαιρετικά σαμπουάν/αφρόλουτρο για το ντουζ.

 

Για πληρέστερη ενημέρωση, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του ΕΣΘΑ 2310566815 ή στο email estha@estha.gr